top of page

Permanent makeup

Billede af Brittney Weng
microblading.jpg

Herunder kan du læse vigtig viden om permanent makeup, og vi anbefaler du læser det igennem før du bestiller tid til din behandling. 

Selve behandlingen:

Når du ankommer til klinikken vil du blive bedt om at læse og udfylde en samtykkeerklæring med info omkring permanent makeup, før vi kan udføre selve behandlingen. Inden start gennemgår din behandler dine papir og snakker med dig om evt. ønsker til din behandling. Herefter kan opmåling og optegning af form gå i gang, du vil få lov til at se / godkende formen, og farven vælges i fællesskab. 

Herefter kan selve behandlingen gå i gang, der vil blive bedøvet under behandlingen, så det stort set er smertefrit imens. Man kan opleve let rødme i et par timer efter behandlingen, og meget lidt hævelse samt ømhed i de første par dage. (Dette er som reglen kun de sarte hudtyper der oplever dette.)

Den første uge efter behandlingen skal det behandlede område plejes med creme, som du får udleveret hos din behandler sammen med en plejevejledning. Din behandler vil sætte dig grundigt ind i plejen før du forlader klinikken. 

Nye behandlinger tager ca. 2,5 time fra du kommer til du er færdig, efterbehandlinger og opfyldninger tager ca. 1,5 time. 

Farven kan være mørk i de første 5 til 7 dage efter behandlingen. 7 dage senere, mister farven ca. 40-50% af dens intensitet. Hvis du mener, farven er for mørk, skal du derfor IKKE på nogen måde forsøge, at fjerne det selv. Men tålmodigt vente 7 dage, så farven kan falme på egen hånd. Huden kan i helingsprocessen fremstå transparent men i takt med huden heler, kommer farven op mod overfladen af huden. 

 

Aftercare:


Aftercare skal gøres hjemme af dig selv i de første 7 dage efter din behandling og udgør ca. 70% af behandlingens succes. Her er det vigtigt, at du lytter til behandlerens vejledning som du vil blive sat grundigt ind i før du forlader klinikken. Hvis du ikke plejer din permanent makeup, så kan du miste op til 80% af farven, vask af bryn og anvendelse af den medfølgende creme er af meget stor betydning.  

Overholder du ikke aftercare eller dine efterbehandlinger, vil resultatet fremstå ufærdigt og ikke optimalt.

Du må ALDRIG pille i såret, da det trækker pigmentet med ud og kan danne ar.
​Der er VIGTIGT at forstå, at artisten ikke har indflydelse på din ophelingsfase, din krops kemi, hvad du eksponerer din permanente makeup for og, at vi er individuelle, er der også individuelle ophelingsfaser, således også individuelle resultater.

Nogle kan nøjes med 1 efterbehandling og andre 2 efterbehandlinger.

(Størstedelen kan dog nøjes med 1 efterbehandling 4-6 uger efter den første behandling)

 

Holdbarhed: 

Farvens holdbarhed afhænger primært af, om huden er fedtet. Des mere olieret hud, des kortere levetid har farven i huden. Sved, sol og overdrevet brug af makeup og renseprodukter kan også reducere farvens holdbarhed.

Alle former for permanent makeup skal opfriskes ca. 1 gang årligt. Ved at opfriske din permanente makeup ca. 1 gang årligt sikrer du dig det bedste resultat og et bryn der altid ser pænt ud.

Når der refereres til, at permanent makeup holder i 2-5 år (Ved hairstrokes) og 5-10 år (Ved ombre- og powderbrows) er det en sandhed med modifikationer. Det er korrekt, at der kan sidde farverester i disse år, men man kommer altså ikke udenom, at skulle genopfriske sin permanente makeup ca. 1 gang årligt hvis man altid vil have et flot resultat.

 

Helingsproces:

Farven kan være ekstremt mørk i de første 5 til 7 dage efter behandlingen. 7 dage senere, mister farven 40 til 50% af dens intensitet. Hvis du mener, farven er for mørk, skal du IKKE på nogen måde forsøge, at fjerne det selv.

Men tålmodigt vente, så farven kan falme på egen hånd.
Efter ca. 4-10 dage vil sårskorpen gradvist falde af i små flager og farven kan, på dette tidspunkt, se en smule transparent og lys ud. Nogle tror fejlagtigt, at der ingen farve er tilbage på dette stadie af helingsprocessen. Dette skyldes, som regel at huden er helt ny og derfor en smule lyserød. Huden skal herefter have tid til at “bygge sig op” til normal tykkelse igen, nøjagtig ligesom når et almindeligt sår heler og skorpen falder af, så er huden også en anden farve (lyserød), indtil huden er helt færdig med at hele og ligesom ved almindelige sår, så er det vigtigt at man ikke piller i det og/eller hiver sårflagerne af, da dette kan resultere i, at man hiver farven med ud og i værste fald kan man være uheldig at danne arvæv. Den komplette heling af huden er ca. 28-45 dage afhængig af hudtype, helbred, livsstil og alder og først herefter vil den endelige farve være synlig og det er samtidig også først her, man kan vurdere hvor man har mistet farve, hvor meget farve der er forsvundet og hvor der skal fyldes mere farve på. Det er af afgørende betydning, at du som kunde, forstår at en behandling med Permanent Makeup ALTID er en proces som kræver minimum 2 behandlinger og det er derfor påkrævet at man får foretaget en efterfølgende behandling 4-6 uger efter den oprindelige behandling.

 

Når man deponerer pigment i huden, reagerer immunforsvaret ved, at registrere pigmentet som et fremmedlegeme, og som du sikkert ved, vil kroppen altid prøve, at udskille det fra kroppen som ikke “hører til”, derfor vil du miste noget af farven, det er fuldstændig individuelt, hvor meget hver enkelt mister af farve, fordi vi som mennesker er, individuelle.

Immunforsvaret har ikke OCD eller et system, hvor det smider nøjagtig samme mængde pigment på hvert enkelt bryn, derfor kan bryn se forskellige ud i ophelingsfasen, og derfor skal du have efterbehandlinger.

 • Hvis du er typen som bliver blå omkring dine sår eller insektbid, eller har olieret hud, kan du blive let blå i ophelingsfasen.

Dette er HELT NORMALT.

 • Nogle bliver røde omkring hvert hairstroke, ligesom hvis du falder og får et sår på knæet.

 • Dette er HELT NORMALT.

 • Pigmentet kan ligge og gemme sig under huden, og se ud som om det er væk efter 7 dage, men jo længere du kommer i helingsprocessen, jo mere tydeligt bliver det igen.

Dette er HELT NORMALT.
Man kan ikke rette i permanent makeup før epidemis er helet (4-6 uger) gør man det, risikerer man arvæv, og at man ødelægger det pigment der allerede er deponeret.
Der er derfor ingen grund til panik, når du heler.
Din krop dikterer forløbet, som ethvert andet indgreb.

Det ophelede resultat afhænger af flere faktorer:

Kroppens kemi, herunder spiller kosttilskud og medicin også en væsentlig rolle.
Hvad du udsætter din permanente makeup for fx. sol, renseprodukter, cremer, saltvand, sved, makeup osv.
Aftercare: Det er vigtigt du overholder de foreskrevne regler omkring din aftercare, samt må du ALDRIG pille i såret, da det trækker pigmentet med ud og kan danne ar.
​Der er VIGTIGT at forstå, at artisten ikke har indflydelse på din ophelingsfase, din krops kemi, hvad du eksponerer din permanente makeup for og, at da vi er individuelle, er der også individuelle ophelingsfaser, således også individuelle resultater.

Nogle kan nøjes med 1 efterbehandling og andre 2-3 efterbehandlinger, (størstedelen kan dog nøjes med 1) 

Før din behandling må du ikke:

 1. Du må ikke have fået filler / botox omkring området min. 14 dage forinden.

 2. Har du fået lavet andre kosmetiske behandlinger i ansigtet bedes du kontakte os før du booker tid, så vi kan vurdere om vi kan behandle dig nu. 

 3. Du må ikke ha farvet dine bryn hår med farve i ca. 7 dage optil, da der kan sidde restfarve på din hud. 

 4. Du må ikke have Knopper, psoriasis, acne eller andet i brynet.

 5. Undgå blodfortyndende medicin, fiskeolie og nogle former for smertestillende medicin min. 48 timer før din behandling, da disse præparater er blodfortyndende. (Snak evt. med egen læge først)

 6. Du må ikke være gravid eller amme.

 7. Du må ikke drikke alkohol i 24 timer inden.

 8. Du må ikke være i medicinsk behandling for acne, eller andre betændelsestilstande.

 9. Du må ikke bruge olieholdige produkter (Serum til ansigtet, brynserum mm.) 14 dage optil behandlingen, da dette kan danne en hinde på huden. Vi anbefaler heller ikke at bruge det efterfølgende, da din holdbarhed vil forringes da olie gør huden fedtet. 

 10. Lider du af nogle allergier eller sygdomme, eller har du gammel permanent makeup eller ar i brynet, skal du kontakte os før du booker tid, da evt. en gratis konsultation kan være nødvendigt.

Læs vores handelsbetingelser herunder før du booker tid, da du automatisk godkeder disse betingelser ved booking af tid. 
Tider til behandling eller konsultationer kan bookes via tlf. 30 86 20 30
bottom of page